طرز پخت بلوط روش تهیه پخت انواع نان بلوط به روش های محلی

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز پخت بلوط
بلوطها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در آب جوش خیس کنید.
با چاقو پوست قهوهای بلوط را جدا کنید.
پوسته نازک زیرین را نیز با دست جدا کنید.
بلوطهای پوستکنده را در قابلمهای پر از آب بریزید.
به اندازه ۲ تا ۳ سانتیمتر آب روی بلوطها را بگیرد.
۱ قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید
حرارت را کم کنید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بجوشانید تا بلوطها نرم شوند.
میتوانید از زودپز هم استفاده کنید. در این صورت، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان پخت کافی است.
بلوطهای پخته شده را آبکش کنید و بگذارید تا خنک شوند.
روش تهیه نان بلوط:
بلوطهای پخته شده را له کنید.
میتوانید از آسیاب برقی یا هاون برای له کردن بلوطها استفاده کنید.
آرد بلوط را الک کنید تا ذرات درشت جدا شوند.
۲ پیمانه آرد بلوط
۱ پیمانه آرد گندم
۱ قاشق چایخوری نمک
۱/۲ قاشق چایخوری شکر
۱ قاشق غذاخوری مایه خمیر
۱ ۱/۲ پیمانه آب ولرم
در یک کاسه بزرگ، آرد بلوط، آرد گندم، نمک و شکر را مخلوط کنید.
مایه خمیر را در آب ولرم حل کنید و به مخلوط آرد اضافه کنید.
مواد را با قاشق مخلوط کنید تا خمیر شروع به شکل گرفتن کند.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و منعطف شود.
خمیر را در کاسهای که با روغن چرب شده قرار دهید، روی آن را با پارچه بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در جای گرم استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل چانه درآورید.
چانهها را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار دهید.
روی نانها را با کمی آب اسپری کنید.
نانها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزید تا نانها طلایی رنگ شوند.
آشنایی با دیگر خواص بلوط
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص بلوط آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با بلوط
بلوط نام درخت و میوه ای به همین نام است که پوستی سخت دارد.
این درخت که به درخت مازو هم معروف است تا ۵۰۰ سال عمر می کند
و دیده شده است که درخت بلوطی دو هزار سال عمر کرده باشد.
در ایران بیشتر در دامنه های زاگرس و مناطق لر نشین این درخت دیده می شود.
دشت برم در کازرون بزرگترین دشت بلوط ایران است که در غرب استان فارس قرار دارد.
چوب این درخت به همراه زغال آن بسیار پر طرفدار و با کیفیت است.
منبع اصلی بلوط در ایران استان های فارس و چهار محال بختیاری و کهگلویه و بویر احمد و ایلام است.
بلوط برای درمان زخم معده و اسهال و دیابت و پوکی استخوان مفید است مفید است.
بلوط برای درمان اگزما
بلوط دارای ماده تانن می باشد که خواص ضد التهابی قوی ای دارد. این خاصیت ضد التهابی می تواند به درمان بیماری های پوستی التهابی مانند اگزما کمک بسزایی کند.
همچنین باعث از بین رفتن چین و چروک صورت می شود و برای جوانسازی پوست مفید است.
خواص بلوط برای پیشگیری از پوکی استخوان
فسفر، پتاسیم و کلسیم در میوه بلوط به صورت فراوان وجود دارد و به سلامت استخوان ها کمک می کند، و برای تقویت آن ها مناسب است و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.