رنگارنگ

انواع کاهو و چند نوع کاهو در بازار وجود دارد

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

انواع کاهو

۱٫ کاهو برگ (Leaf Lettuce)

اهو برگ در سه نوع قرمز، سبز و بلوطی یافت می شود.

در مورد این نوع کاهو دنبال سر آن نگردید چون همه برگ ها از یک ساقه تنها انشعاب پیدا کرده اند،

به همین دلیل کاهو برگ نسبت به برخی کاهوهای دیگر زودتر خراب می شود.

۲٫ کاهو رومی (Romaine Lettuce)

کاهو رومی برگ های بلند با تلخی ملایم دارد اگرچه قسمت های میانی آن شیرین تر و محکم تر هستند، این کاهو به دلیل تردی آن در وعده های غذایی مختلف مصرف می شود.

۳٫ کاهو آیسبرگ (Romaine Lettuce)

آیسبرگ یکی دیگر از کاهوهای ترد و خوش خوراک است اگرچه طعم آن به خوشمزگی سایر انواع کاهو نمی رسد.

۴٫ کاهو بوستون (Boston Lettuce)

کاهو بوستون و کاهو بیب دو نوع مختلف کاهو کره ای هستند.
کاهو بوستون سر کوچک، گرد و تقریبا بدون شکل با برگ های نرم و انعطاف پذیر دارد که به راحتی آسیب می بینند. این کاهو بزرگ تر و کرکی تر از کاهو بیب است.

۵٫ کاهو بیب (Bibb Lettuce)

همان طور که گفتیم بیب نوعی کاهو کره ای است که نسبت به کاهو بوستون کوچک تر و شیرین تر است، این کاهو نسبتا گران بوده و قیمت آن دو برابر قیمت کاهو آیسبرگ می باشد.

۶٫ کلم کیل (Kale)

کیل از نظر تکنیکی کاهو محسوب نمی شود. جالب است بدانید ۱ فنجان از این سبزی چلیپایی می تواند نیاز روزانه بدن به ویتامین های A ، C، کلسیم و آهن را تامین کند. اگر طعم تلخ کلم کیل را دوست ندارید برگ های آن را با اندکی روغن زیتون برشته کنید. چیزی شبیه چیپس کیل!

۷٫ آروگولا (Arugula)

کاهو آروگولا که به نام شاهی ایتالیایی یا سبزی راکت نیز شناخته شده طعم تند فلفلی داشته و به همراه سس لیمویی یا سس پستو روی پیتزا و ساندویچ استفاده می شود.

۸٫ اسفناج (Spinach)

اسفناج حاوی نیترات های قوی و دوستدار قلب است که سطح کلسترول را بهبود بخشیده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد. اسفناج را می توانید به همراه مرغ و تخم مرغ میل کنید.

۹٫ رادیکیو (Radicchio)

رادیکیو به نام های مختلفی همچون کاسنی برگ و کاسنی ایتالیایی نیز شناخته شده است، رادیکیوی بنفش طعم تلخی دارد که با برشته با کبابی کردن کمی شیرین تر می شود.

۱۰٫ کاسنی فرنگی (Endives)

کاسنی فرنگی یا آندیو با رادیکیو رابطه نزدیکی دارد و به همراه چاشنی ها یا به صورت کبابی به همراه روغن زیتون و اندکی سرکه بالزامیک مصرف می شود.

۱۱٫ فرسی (Frisée)

این کاهو متعلق به خانواده کاسنی، کاسنی فرنگی و رادیکیو بوده و معمولا در فروشگاه ها انواع برگ سبز و مجعد آن عرضه می شود. از فرسی می توان داخل سس وینگرت تازه استفاده کرد.

۱۲٫ کاهو باتاویا (Batavia Lettuce)

کاهو باتاویا یا ترد تابستانی نسبت به بسیاری از سبزیجات سالادی در برابر آب و هوای گرم مقاوم تر است. این کاهو ترد بوده و به سرعت سایر کاهوها تلخ نمی شود و به همین دلیل می توان آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد.

۱۳٫ برگ های داوودی (Chrysanthemum Greens)

برگ های داوودی رنگ روشن و طعم فلفلی داشته و برای اضافه کردن به سالاد مناسب می باشند. این سبزی در واقع برگ های سبز گیاه داوودی است که گل های آن طرفداران زیادی دارند.

۱۴٫ ماچه (Mâche)

کاهو ماچه که به نام سالاد ذرت یا کاهو لامب نیز شناخته شده از بوته های کوچک برگ هایی به رنگ سبز تیره تشکیل شده که در گروه های ۴ یا ۵ تایی به ریشه ها متصل هستند و به خوبی با سبزیجات دیگر ترکیب می شود.

۱۵٫ میزونا (Mizuna)

میزونا نوع آسیایی سبزی خردل است که برگ های سبز تیره، بافت ظریف و طعم تند و تیز فلفلی دارد. توصیه می شود آن را با وینگرت سبک یا سس دانه کنجد مصرف کنید.

۱۶٫ کاهو گوهر کوچک (Little Gems Lettuce)

کاهو گوهر کوچک نوعی کاهو با بافت نرم و طعم ظریف است که به همراه وینگرت سبک

و سس لیمو خوشمزه شده و در کنار تربچه های نازک برش خورده نیز مصرف می شود.

آشنایی با دیگر خواص کاهو

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص کاهو آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با کاهو

کاهو گیاهی یک ساله است که به طور معمول مانند سبزیجات کشت و پرورش داده می شود.

کاهو به همراه گیاهان شناخته شده ای مانند کنگر فرنگی ، ترخون ، بومادران ، کاسنی و کنگر در راسته میناسان دسته بندی می شود.

محبوب‌ترین سبزی دنیا، کاهو است. کاهو با برگ‌های سبز حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان

و ویتامین‌ها می‌تواند علاوه بر محبوب‌ترین، عنوان سالم‌ترین سبزی دنیا را نیز به خود اختصاص دهد.

برای ما ایرانیان، خوردن کاهو به همراه سکنجبین از جمله میان وعده‌های معمول است.

کاهو به ویژه از نظر آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K بسیار غنی است

و همچنین دارای مواد مغذی و معدنی حیاتی مانند پتاسیم می باشد

که باعث خواهد شد فشار خون بالا متعادل شود.

از خواص کاهو این است که قادر می باشد التهابات داخلی را به خوبی کاهش دهد

و یک خوراکی مناسب برای بیماری هایی نظیر دیابت و سرطان می باشد.

این را به یاد داشته باشید بیشترین خاصیت و فایده را برگ های

بسیار سبز کاهو دارا می باشد که به اشتباه اغلب ما آن ها را بیرون می ریزیم.

خواص کاهو برای پیشگیری از آلزایمر

عصاره کاهو با جلوگیری از مرگ سلول های عصبی که نقش مهمی در حافظه دارند

با بیماری آلزایمر مبارزه می کند. کاهو به مانند یک نوروپروتکتیو عمل کرده

و برای درمان بیماری های عصبی مفید است. کاهو منبع سرشاری از نیترات می باشد

که در بدن به اکسید نیتریک تبدیل شده و خطر بروز اختلالات عصبی را کاهش می دهد.

کاهو برای سلامت قلب

در کاهو ویتامین سی و بتاکاروتن به مقدار فراوان یافت می‌شود

که از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی جلوگیری کرده و کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.

همچنین فیبر و پتاسیم موجود در این گیاه باعث می‌شود تا کلسترول خوب خون افزایش پیدا کند

به همین دلیل مصرف کاهو برای سلامتی مفید بوده و از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می کند.

خاصیت ضد التهابی

به دلیل ترکیبات خاصی که در کاهو مانند لیپواکسیژناز و کاراژین وجود دارد به‌‌عنوان یک ضد التهاب عمل کرده

و برای درمان بیماری های التهابی مفید است.

در طب سنتی از کاهو برای درمان دردهای استخوانی و کاهش التهاب استفاده می شود.

تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد سبزیجات مختلف مانند کاهو دارای مقادیر زیادی

از ویتامین و آنتی‌اکسیدان هستند که در درمان التهاب تاثیر زیادی دارد.

کاهو برای سلامت چشم

امگا سه به میزان فراوان در این سبزی یافت می‌شود و همچنین زاکسنتین نیز یک آنتی‌اکسیدان قوی می باشد

که این دو ماده به سلامت چشم کمک کرده و از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند.

تحقیقات انجام گرفته نشان می‌دهد سبزیجات تیره رنگ به ویژه کاهو حاوی لوتئین و زاکسنتین هستند

که از بروز بیماری‌های چشم در انسان جلوگیری کرده به‌طوری‌که این مواد

برای کاهش بیماری آب‌مروارید در زنان در سنین بالا مؤثر می باشد.

خواص کاهو برای درمان بی خوابی

اگر دچار بی‌خوابی یا کم‌خوابی هستید بهتر است به طور منظم کاهو میل کنید.

لاکتوکاریوم موجود در برگ های کاهو که یک مایع سفیدرنگ می باشد

به‌‌عنوان ماده آرام‌بخش اثر کرده و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.

تحقیقات نشان می دهد لاکتوکاریوم تأثیری مشابه تریاک داشته و هیچ عارضه‌ای ندارد.

از کاهو برای درمان بی خوابی می توانید استفاده کنید که بسیار مفید است.

کاهو برای سرطان

در برگ کاهو مواد مغذی وجود دارد که برای کنترل سرطان خون و سرطان سینه مؤثر است.

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کاهو حدود پنجاه درصد سلول های سرطان خون را از بین برده

و ویتامین‌های موجود در این سبزی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان و ریه مؤثر است.

خواص کاهو برای کاهش فشار خون

کاهو دارای مقادیر زیادی از پتاسیم بوده که برای افراد مبتلا به فشارخون بالا،

مفید است و باعث کاهش فشارخون و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

یکی از مزایای کاهو این است که حاوی درصد کمی سدیم است و سرشار از پتاسیم است

که برای کاهش فشار خون کار می کند ، بنابراین برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا بسیار مفید است و برای تعادل نمک در بدن کار می کند.

خواص کاهو برای اسب

دادن کاهو به اسب خوب است و برای حیوان هیچ ضرری ندارد به شرطی که کاهو تمیز و عاری از سموم باشد.

خواص کاهو برای کلیه

از کاهو می توان شربت کاهو تهیه کرد که برای درمان و دفع سنگ کلیه مفید است.

مواد لازم شربت کاهو

عرق خارخاسک یک لیتر

عرق کرفس یک لیتر

تخم کاهو ۱۲۰ گرم

عسل نیم کیلو

طرز تهیه شربت کاهو

برای تهیه این شربت ابتدا تخم کاهو را نیم‌کوب می‌کنیم.

عرق کرفس و عرق خارخاسک را با هم ترکیب می‌کنیم.

تخم کاهوی نیم‌کوب شده را درون ترکیب عرقیجات می‌ریزیم.

اجازه می‌دهیم تخم کاهو به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.

سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم می‌جوشانیم.

هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد شد آن را صاف می‌کنیم.

عسل را به شربت اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا قوام بیاید.

شربت آماده شده را درون ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم و درون یخچال قرار می‌دهیم.

طرز تهیه یک لیوان شربت کاهو

برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان می‌ریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می‌کنیم.

نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده می‌کنیم.

خواص کاهو سکنجبین

یک میان وعده عالی است که از قدیم مرسوم بوده است و باعث تقویت بدن می شود و خون شما را تصفیه می کند.

اگر کاهو را با سکنجبین یا سرکه بخورید، اشتها آور است.

استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است

که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می‌شود.

در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد

به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست می‌شود که به اندازه معین جوشانده شده

و اثرات گرم و خشکی را بر جای می‌گذارد، در واقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی می‌کنند.

با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است می‌تواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضه‌ای نیز به همراه نداشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا