طرز تهیه کلگ از بلوط دستور تهیه کلگ ساده لری و خوشمزه با بلوط تازه

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام بردهش شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
طرز تهیه کلگ از بلوط
مواد لازم:
آرد بلوط: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پوست بلوط ها را جدا کنید.
مغز بلوط ها را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آب خیس کنید.
بعد از خیس خوردن، پوست قهوه ای روی بلوط ها را جدا کنید.
آرد بلوط را تهیه کنید:
بلوط های خیس شده و پوست کنده را آسیاب کنید تا آرد بلوط بدست آید.
آرد بلوط را الک کنید تا ذرات درشت آن جدا شوند.
آرد بلوط را در ظرفی مناسب بریزید.
به تدریج آب را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری نرم و لطیف بدست آید.
نمک را به خمیر اضافه کنید و مخلوط کنید.
یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مقداری آب در آن بریزید.
بعد از جوش آمدن آب، خمیر کلگ را به شکل گلوله های کوچک دربیاورید و داخل آب جوش بریزید.
کلگ ها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش بپزید تا پخته شوند.
کلگ های پخته شده را از آب خارج کنید و در ظرف مورد نظر خود بریزید.
می توانید کلگ را با کره، عسل، یا هر نوع چاشنی دیگری که دوست دارید سرو کنید.
می توانید به جای آب از شیر برای تهیه خمیر کلگ استفاده کنید.
اگر خمیر کلگ خیلی سفت بود، کمی آب به آن اضافه کنید.
اگر خمیر کلگ خیلی شل بود، کمی آرد بلوط به آن اضافه کنید.
می توانید از شکر قهوه ای یا خرما به عنوان چاشنی برای کلگ استفاده کنید.
کلگ یک غذای سنتی و محلی است که در مناطق مختلف ایران به روش های مختلفی تهیه می شود.
آشنایی با دیگر خواص بلوط
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص بلوط آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با بلوط
بلوط نام درخت و میوه ای به همین نام است که پوستی سخت دارد.
این درخت که به درخت مازو هم معروف است تا ۵۰۰ سال عمر می کند
و دیده شده است که درخت بلوطی دو هزار سال عمر کرده باشد.
در ایران بیشتر در دامنه های زاگرس و مناطق لر نشین این درخت دیده می شود.
دشت برم در کازرون بزرگترین دشت بلوط ایران است که در غرب استان فارس قرار دارد.
چوب این درخت به همراه زغال آن بسیار پر طرفدار و با کیفیت است.
منبع اصلی بلوط در ایران استان های فارس و چهار محال بختیاری و کهگلویه و بویر احمد و ایلام است.
بلوط برای درمان زخم معده و اسهال و دیابت و پوکی استخوان مفید است مفید است.
بلوط برای درمان اگزما
بلوط دارای ماده تانن می باشد که خواص ضد التهابی قوی ای دارد. این خاصیت ضد التهابی می تواند به درمان بیماری های پوستی التهابی مانند اگزما کمک بسزایی کند.
همچنین باعث از بین رفتن چین و چروک صورت می شود و برای جوانسازی پوست مفید است.
خواص بلوط برای پیشگیری از پوکی استخوان
فسفر، پتاسیم و کلسیم در میوه بلوط به صورت فراوان وجود دارد و به سلامت استخوان ها کمک می کند، و برای تقویت آن ها مناسب است و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.