همه چیز درباره‌ی بستنی

 

در گرمای تابستان بستنی به ما کمک می‌کند تا خنک شویم. اما چگونه این شیرینی سرد به دسر مورد علاقه مردم در سراسر جهان تبدیل شد؟

1

 

پیدایش بستنی مربوط می‌شود به ۴۰۰ سال قبل از میلاد که ایرانیان باستان افشره انگور را روی مقداری برف در کاسه‌ای می‌ریختند و آنرا به عنوان دسر، مخصوصاً هنگام گرمی هوا صرف می‌کرده‌اند. آنها بعدا طعم‌های متفاوتی را با اضافه کردن آب میوه‌ها ایجاد کردند. برف یا از زیرزمین‌های سردی به نام یخچال، یا از برف باقی‌مانده بر روی کوه‌های اطراف پایتخت تابستانه، هگمتانه، برداشت می‌شده است.

قدمت دسرهای یخی در چین به۲۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد. یک نوع از این دسرها با قرار دادن سنگ نمک و برف در جداره‌های ظروف حاوی شربت تهیه می‌شد (نمک باعث می‌شود دمای یخ‌زدن آب به زیر صفر برسد) و نوع دیگری با قرار دادن شیر، برنج کاملاً پخته به همراه ادویه در داخل برف تهیه می‌شد. بستنی یخی هم با آب‌میوه، عسل و ادویه درست می‌شد. این دسرهای یخی از مسیرهای تجاری وارد ایران هم شدند. همچنین در ایران دسر یخی فالوده با استفاده از یخ، گلاب، آرد برنج رشته‌ای و زعفران و طعم‌دهنده‌های دیگر ساخته می‌شد.

 

2

 

درباره اینکه چه کسی نزدیکتر بوده به چیزی که ما الان آن را بستنی می‌نامیم اختلاف نظرهایی وجود دارد. اولین بار چینی‌ها ماشینی اختراع کردند که طعم‌های متفاوتی را به کرم(خامه) اضافه می‌کرد. هنگامی که جهانگرد معروف ایتالیایی مارکوپولو به چین سفر کرد این تکنولوژی را با خود به ایتالیا برد.

 

بستنی دارای تنوع‌های گوناگونی است. مانند بستنی‌های سنتی، بستنی‌های ایتالیایی یا میوه‌ای، میلک شیک‌ها و بستنی‌های یخی.

وانیلی محبوب‌ترین طعم بستنی است. بعد از آن شکلاتی نیز طرفداران خود را دارد.

3

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *