آدامس و تاثیرات آن

 

fu238

آدامس، نوعی شیرینی است که تنها جویده می شود و آن را نمی بلعند. در قدیم به گونه‌ای آدامسِ رایج در ایران سَقِّز گفته می‌شد.  امروزه آمار نشان می‌دهد که در مصرف آدامس، ایران  در جایگاه اول قرار گرفته‌است.

مواد تشکیل‌دهندهٔ آدامس عبارتند از پایه آدامس، شیرین‌کننده‌ها، شیرین‌کننده‌های قوی، نرم‌کننده‌ها، (شیرهذرت)، طعم دهنده‌ها، اجزاء فعال  و رنگ‌های خوراکی، images (1)

تاثیرات نامطلوب آدامس

 همراه جویدن آدامس مقدار زیادی نیز هوا بلعیده می‌شود که باعث تولید نفخ و دردهای شکمی می‌شود.

آدامس ترشح بزاق، معده را تحریک و آماده پذیرش غذا می کند. پس اگر کسی در حال اجرای رژیم لاغری است، باید بداند که جویدن آدامس موجب بروز احساس گرسنگی و میل بیشتر به خوردن غذا می شود.

آدامس به دلیل این‌که بیشتر مواقع در یک طرف دهان جویده می‌شود، می‌تواند به عدم توازن ماهیچه فک و حتی اختلال مفصل فک منجر شود که شرایط مزمن دردناکی است. دردهایی مانند سردرد، گوش درد و دندان درد.

اگر در دندان‌هایتان پرکردگی‌هایی از جیوه دارید، با هربار آدامس جویدن، بخار جیوه مربوط به پرکردگی‌های آمالگام آزاد شده و بسرعت راهش را به درون جریان خون باز می‌کند و فرآیندهای اکسایشی در بافت‌های بدن رخ می‌دهد. اگر در دندان‌هایتان پرکردگی دارید هرگز آدامس نجوید.

03-TMJ-TS-178431070

نکاتی که در هنگام آدامس جویدن باید رعایت شود:

۱ از جویدن آدامس با دهان باز خودداری کنید.

۲ در کلاس های درس، محیط مدرسه و دانشگاه، مسجدها و محیط های دینی، میهمانی های رسمی، مراسم های رسمی (ازدواج، نامزدی و تدفین)، مطب دکتر و بیمارستان از جویدن آدامس خودداری کنید.

۳ از انداختن آدامس به روی زمین و یا به بیرون پرتاب کردن آن از پنجره خودرو اجتناب ورزید.

۴ فویل بسته بندی آدامس را نزد خود نگه دارید، و هنگام دور انداختن آدامس، آن را به دور آدامس پیچیده و درون سطل های زباله بیاندازید.

۵ در جویدن آدامس افراط نکیند، محققان دریافتند جویدن و مصرف زیاد آدامس های بدون قند منجر به بروز اسهال و کاهش وزن ناشی از آن می شود.

۴ آدامسی که می جوید باید نرم، کم حجم و بدون قند باشد تا ضرر کمتری برای فک دهان و دندان های شما داشته باشد.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *